آیا بیماری لثه درمان دارد؟

  1. خانه
  2. /
  3. مجله دندانپزشکی
  4. /
  5. آیا بیماری لثه درمان دارد؟

بیماری لثه یکی از چندین بیماری دندانی است که می تواند منجر به درد، تورم و از دست دادن دندان نیز شود. رعایت بهداشت دهان و دندان می تواند احتمال ابتلا به این بیماری را کاهش دهد. با این حال، هنوز هم می تواند به دلیل عواملی مانند عوامل زیر باشد:

  • فشار
  • وراثت
  • دیابت
  • سیگار کشیدن

آیا بیماری لثه درمان دارد؟

بیماری های لثه به طور کلی قابل درمان هستند. با این حال، برای به حداقل رساندن نتایج مضری که می تواند بر سلامت دهان شما تأثیر بگذارد، به مداخله و مراقبت زودهنگام دهان نیاز دارید. در اینجا همه چیزهایی که باید در مورد بیماری لثه و درمان آن بدانید آورده شده است.

بیماری لثه چیست؟

بیماری لثه معمولا در اثر تجمع پلاک ایجاد می شود و می تواند به عنوان پریودنتیت نیز شناخته شود. اگر به موقع درمان نشود، تجمع این پلاک می تواند باعث تورم و سوزش شود و بین لایه داخلی لثه و دندان ها حفره ایجاد کند.

با گذشت زمان، این پلاک می‌تواند بدتر شود و حتی عفونتی شود که هم استخوان و هم لثه را از بین می‌برد و پایه دندان‌ها را بیشتر ضعیف می‌کند و منجر به از دست دادن دندان می شود. از آنجایی که باکتری ها پلاک را دوست دارند، توسط دندانپزشکان به افراد توصیه می شود که هر 4 ماه یک بار به دندانپزشکی مراجعه کند تا از شر تجمع باکتری خلاص شود تا در آینده به بیماری لثه مبتلا نشود.

علائم بیماری لثه

یکی از علائم بیماری لثه می تواند قرمزی و تورم لثه ها باشد. در برخی موارد شدیدتر، لثه اطراف دندان شروع به عقب رفتن (تحلیل) می‌کند و باعث می‌شود که دندان بلندتر به نظر برسد. برخی دیگر از شایع ترین علائم بیماری لثه عبارتند از:

  • حساسیت و خونریزی در لثه ها
  • از دست دادن دندان یا از دست دادن دندان
  • تغییر رنگ و تورم لثه
  • بوی بد دهان
  • دور شدن لثه از دندان

پیشگیری

بیماری لثه عمدتاً 2 مرحله دارد: پریودنتیت و التهاب لثه. ورم لثه یک بیماری لثه خفیف‌تر بوده و سریع‌تر قابل درمان است. با این حال، در صورت عدم توجه، التهاب لثه می تواند منجر به پریودنتیت شود که می تواند استخوان و لثه شما را تا حد زیادی تخریب کند. اگر همچنان توجه نشود حتی می تواند منجر به از دست دادن یک دندان یا چندین دندان شود.

رعایت بهداشت دهان و دندان و مراجعه منظم به دندانپزشک تنها راه پیشگیری از بیماری لثه است. در اینجا برخی از اقداماتی است که می توانید برای پیشگیری دنبال کنید:

  • هر روز یک بار فاصله بین دندان های خود را نخ دندان بکشید یا تمیز کنید
  • دندان های خود را دو بار در روز مسواک بزنید
  • معاینات منظم دهان و دندان را با دندانپزشک خود انجام دهید
  • از استعمال دخانیات و تنباکو خودداری کنید زیرا مصرف تنباکو باعث ایجاد بیماری لثه می شود

گزینه های درمان

اولین قدم در درمان بیماری لثه، فرآیندهای غیرجراحی از جمله جرم گیری دندان است. این کار با از بین بردن رسوبات تارتار و پلاک از ریشه و دندان شده به بهبود بافت لثه کمک می کند. پس از این روش، بیماران باید بهداشت دهان و دندان را رعایت کنند و به دندانپزشک خود مراجعات منظم داشته باشند (چکاپ و معاینات دندانپزشکی).

با این حال، در برخی موارد، جراحی پریودنتال با تشخیص دندانپزشک نیاز است. اگر بیماری لثه شما قبلاً بافت های لثه شما را از بین برده است، دندانپزشک شما برای درمان یا جایگزینی بافت های لثه اطراف دندان شما ممکن است روش هایی مانند جراحی را پیشنهاد کند. این روش به طور موثر شکل، ثبات و زیبایی خط لثه آسیب دیده شما را بهبود می بخشد.

نتیجه

بیماری لثه نه تنها می تواند باعث تورم و خونریزی در لثه شما شود، بلکه می تواند منجر به از دست دادن دندان نیز شود. درمان به موقع مشکل درد شما را تسکین می دهد و استخوان و بافت لثه شما را تثبیت می کند.

سوالی درباره این مطلب دارید؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

ایجاد وبسایت اختصاصی

برای دندانپزشکان و دندانپزشکی ها

شرکت های بیمه

طرف قرارداد با مراکز دندانپزشکی

دندانپزشکی اقساطی

خدمات اقساطی دندانپزشکی: ایمپلنت، ارتودنسی و …

فهرست