افتادن یا کشیدن دندان شیری زودتر از موعد

  1. خانه
  2. /
  3. مجله دندانپزشکی
  4. /
  5. افتادن یا کشیدن دندان شیری زودتر از موعد

پوسیدگی دندان های شیری کودکان، افتادن به دلایل مختلف مانند حادثه یا کشیدن زودرس دندان های شیری کودکان می تواند باعث بروز مشکلاتی مانند رشد نامنظم دندان های دائمی، نهفته ماندن دندان های دائمی و نیاز به درمان ارتودنسی در آینده شود. اهمیت مراقبت از دندان های کودک و حفظ دندان شیری بسیار مهم است، زمانی که دندانی زودتر از موعد می افتد ممکن است دندان های کناری به سمت فضای خالی حرکت کنند و باعث بی نظمی در رشد سایر دندان ها شوند، بهتر است با وجود چنین مشکلی به دندانپزشک کودکان مراجعه کنید تا وی وضعیت دندان ها را بررسی کند، در مواردی دندانپزشکان برای جلوگیری از وجود مشکلات افتادن یا کشیدن دندان شیری زودتر از موعد از فضا نگهدار دندان استفاده می کنند.

وظیفه اصلی دندان های شیری کمک به تغذیه صحیح کودک است، علاوه بر این دندان ها در گفتار و تکلم صحیح کودکان موثر هستند. همچنین دندان های شیری در رشد صحیح دندان های دائمی در مکان صحیح شان موثر هستند.

اگر پوسیدگی و مشکلی در دندان های فرزندتان متوجه شدید بهتر است سریعا و به موقع به یک دندانپزشکی کودکان مراجعه کنید، قبل از اینکه پوسیدگی پیشرفت کرده و نیاز به عصب کشی دندان شیری شود. پوسیدگی دندان شیری درمان نشده می تواند باعث دندان درد، بوی بد دهان، مشکل در جویدن خوراکی ها و سوء تغذیه شود.

دندان های شیری کودک از ماه ششم پس از تولد با ترتیب خاصی شروع به رویش می کنند و در یک کودک تقریبا 2.5 ساله تمامی دندان های شیری روییده می شوند. در مجموع 20 دندان شیری در فک پایین و بالا تا سن 6 سالگی در دهان باقی می مانند، تقریبا از این سن و تا 12 سالگی تمامی دندان های شیری جای خود را به دندان های دائمی می دهند. در طول این دوره از دست دادن زودتر از موعد دندان شیری می تواند باعث جابه جایی و حرکت دندان های کناری شود و باعث شود دندان های دائمی روییده نشوند و نهفته بمانند. بنابراین بسیار مهم است که دندان های شیری به طور سالم در دهان باقی بمانند.

البته دلیل مشکلات ارتودنسی و نامرتبی دندان های کودکان فقط این موضوع (زودتر از موعد افتادن دندان شیری) نیست و موارد دیگری مانند اشتباهاتی در دوران شیرخوارگی به دلیل تغذیه ناکافی با شیر مادر یا استفاده از شیشه شیر و پستانک یا عادت مکیدن انگشت شست و … نیز می توانند در بهم ریختگی دندان ها موثر باشند. همچنین ممکن است مشکلات ارتودنسی به صورت ژنتیکی از والدین با اعصای بزرگتر خانواده به فرزندان منتقل شود.

توصیه دندانپزشکان این است که قبل از اینکه کودک مشکلات دندانی پیدا کند برای بررسی وضعیت سلامت دهان و دندان های کودک به مراکز دندانپزشکی کودکان مراجعه داشته باشید.

سوالی درباره این مطلب دارید؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

ایجاد وبسایت اختصاصی

برای دندانپزشکان و دندانپزشکی ها

شرکت های بیمه

طرف قرارداد با مراکز دندانپزشکی

دندانپزشکی اقساطی

خدمات اقساطی دندانپزشکی: ایمپلنت، ارتودنسی و …

فهرست