ایمپلنت دندان خوبه یا نه؟ دانستنی های قبل از کاشت ایمپلنت

  1. خانه
  2. /
  3. مجله دندانپزشکی
  4. /
  5. ایمپلنت دندان خوبه یا نه؟ دانستنی های قبل از کاشت ایمپلنت

کاشت ایمپلنت دندان نوعی جراحی دندانپزشکی است که دندانپزشک (متخصص ایمپلنت) توسط یک پیچ فلزی که جایگزین ریشه دندان است درون استخوان فک قرار می‌دهد و تاج دندان بر روی آن متصل می‌شود.

خوبی های ایمپلنت دندان (مزایا)

  1. عمر و میزان ماندگاری ایمپلنت های دندانی نسبت به سایر درمان های دندانپزشکی مشابه بیشتر بوده و اگر ایمپلنت به دلایلی خراب شود، دندانپزشک می‌تواند جایگزین دیگری برای آن تهیه کند.
  2. یکی از مزایای ایمپلنت این است که مانع از تحلیل لثه و استخوان زیرین می‌شود و یکی از دلایل این مورد وجود فلز تیتانیوم است. این فلز با بدن انسان واکنش التهابی نشان نداده و بدن در مقابل آن به عنوان جسم خارجی دفاع نمی کند، به همین دلیل از بروز تخریب استخوان فک و لثه در طولانی مدت جلوگیری می‌کند.
  3. از دیگر مزایای ایمپلنت های دندانی این است که ایمپلنت باعث تضمین سلامت دندان های کناری نیز می‌شود و به بافت لثه آسیبی نمی رساند. همچنین مانع تجمع پلاک و باکتری ها در اطراف دندان های سالم نیز می شود، برخلاف دندان مصنوعی که چنین موردی بسیار مشاهده می‌شود.
  4. افراد بسیاری به دلیل ظاهر مصنوعی روکش و دندان مصنوعی از ادامه درمان منصرف می شوند و درمان را ادامه نمی دهند. اما امروزه با کمک ایمپلنت ها، دندانپزشکان و متخصص های ایمپلنت می توانند، دندان هایی بسیار مشابه به دندان های طبیعی برای بیمار قرار دهد.
  5. ایمپلنت دندان نسبت به بسیاری از درمان های دندانپزشکی هزینه بالایی دارد، با این حال برای بیماران امکاناتی مانند راحتی، مقاومت مناسب و کاربرد فراوان شبیه به دندان طبیعی را به ارمغان می‌آورد.
  6. به وسیله ایمپلنت ها این دندان های مصنوعی شبیه به دندان طبیعی، فرد می تواند اعتماد به نفس خود را دوباره به دست بیاورد، زیرا همانطور که گفته شد فرد با کاشت ایمپلنت دندان‌هایی کاملاً مشابه دندان‌های طبیعی اش به دست خواهد آورد.
  7. ایمپلنت ها هیچ گونه تأثیری بر روی تلفظ کلمات و بیان بیمار نمی گذارد.

بدی های ایمپلنت دندان (معایب)

  1. عفونت: معمولاً عواملی که ممکن است موجب عفونت ایمپلنت دندانی بشود، خیلی کم بوده و به ندرت انفاق می افتد، اما در بین بیماران چنین اصطلاحی به شکل باوری ناصحیح وجود دارد؛ همچنین اگر در زمان ایمپلنت، کاشت ایمپلنت به روش صحیح انجام نشود یا دندان ایمپلنت به استخوان به شکل کامل جوش نخورد، امکان دارد دندانپزشک دندان را جدا کند. اغلب بیماران در چنین مواقعی چنین تصوری دارند که این مورد به دلیل عفونت دندان ایمپلنتی است.
  2. با توجه به اینکه پایه ایمپلنت های دندانی در استخوان فک به وسیله پیچ محکم می‌شود؛ بنابراین امکان حرکت و جابجایی ایمپلنت وجود ندارد، اما باید توجه داشت که هر نوع فشار شدید می تواند باعث افتادن روکش ایمپلنت بشود. چنانچه با چنین مشکلی مواجه شدید حتماً به نزد متخصص ایمپلنت یا دندانپزشک خود مراجعه کنید. معمولاً این فشارها ممکن است به دلیل مواردی مانند دندان قروچه، یا قرار گرفتن اجسام سخت مانند (سنگ) یا برخی مواد غذایی یا خوراکی سفت و سخت در زیر دندان اتفاق می افتد.
  3. در انتخاب دندانپزشک دقت و بررسی های لازم را داشته باشید. اگر اشتباهاتی در هنگام جراحی ایمپلنت باشد و ایمپلنت به شکل نادرستی نصب بشود، موجب می شود عصب فک تحتانی دچار آسیب دیدگی شده یا در قسمت لب پایین و چانه با بی‌حسی طولانی مدت مواجه شویم. همچنین از انجام نادرست جراحی های ایمپلنت می توان به سوراخ شدن فک بالا و در برخی مواقع کف ‌بینی فرد نیز اشاره کرد. اگر که اندازه ایمپلنت در استخوان فک بیشتر از 4 میلیمتر باشد، باعث عوارضی مانند سینوزیت می شود.
  4. با اینکه احتمال شکستن بدنه ایمپلنت در موراد کم و به ندرت انجام می  شود، اما اگر که فشار زیاد و شدید به ایمپلنت وارد بشود، احتمال شکستن ایمپلنت نیز وجود دارد و در صورت شکستگی امکان اصلاح ایمپلنت وجود ندارد.

به گفته دندانپزشکان اصولاً نصب ایمپلنت های دندان با جراحی انجام می شود و احتمال برخی عوارض مانند عفونت، شل شدن یا از دست رفتن ایمپلنت موجود دارد و چنین مشکلاتی با توجه به عملکرد بیمار و دندانپزشم امکان پذیر است، بنابراین هر نوع اشتباهی یا وجود نقصی در جراحی های ایمپلنت دندانی ممکن است برای بیمار با مشکلاتی همراه باشد.

چند نکته قابل توجه

  1. داشتن مهارت، تجربه و تخصص دندانپزشک و متخصص ایمپلنت از نکات مهم و قابل تأمل در کیفیت و راحتی بیمار در امر استفاده از ایمپلنت دندان می باشد.
  2. به گفته بسیاری از دندانپزشکان ایمپلنت نسبت به بسیاری از روش‌های درمانی دندانپزشکی از عوارض و معایب کمتری برخوردار هستند. با این حال دانستن این نکته نیز مهم است که جنس ایمپلنت دندانی، کیفیت ایمپلنت و چگونگی عملکرد متخصص ایمپلنت و دندانپزشک بر نحوه روند درمان تأثیرگذار است.
  3. در مواردی با توجه به تشخیص دندانپزشک در شرایط خاصی نیاز به جراحی سینوس لیفت یا پیوند استخوان نیز ممکن است باشد.
  4. اگر نکات بهداشتی با توجه به توصیه پزشکان به شکل کامل و صحیح انجام بشود، بیمار می تواند حتی  تا پایان عمر از ایمپلنت مانند سایر دندان های طبیعی اش استفاده نماید.

باتشکر از کلینیک دندانپزشکی پارمیس مشهد

سوالی درباره این مطلب دارید؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

ایجاد وبسایت اختصاصی

برای دندانپزشکان و دندانپزشکی ها

شرکت های بیمه

طرف قرارداد با مراکز دندانپزشکی

دندانپزشکی اقساطی

خدمات اقساطی دندانپزشکی: ایمپلنت، ارتودنسی و …

فهرست