بوی بدن دهان کودک، علت و راه حل چیست؟

  1. خانه
  2. /
  3. مجله دندانپزشکی
  4. /
  5. بوی بدن دهان کودک، علت و راه حل چیست؟

بوی بد دهان کودکان می تواند دلایل مختلف داشته باشد که مربوط به دندان ها یا غیر دندان ها باشد، برخی از دلایل خوشبختانه موقتی هستند و برخی دلایل نیز نیاز به بررسی دندانپزشک کودکان دارند.

کودکان هم دچار بدبویی دهان می شوند؟ من فکر می کردم فقط بزرگسالان این مشکل را دارند؟

قبل از اینکه بخواهیم درست به این موضوع بپردازیم، ابتدا باید یک واقعیت ساده را درک کنیم.

از اصلی ترین دلایل بدبویی دهان باکتری ها هستند، مخصوصاً باکتری های دهانی، اگر باکتری‌ها را از معادله خارج کنیم یا در واقع باکتری‌ها را از بین ببریم، طراوت نعناع را در همه جا می‌کشیم.

آیا می دانستید گفته می شود تقریبا 90 درصد بدبویی دهان روی زبان است؟

آشنایی با علل و دلایل بد بویی دهان

  • بهداشت نامناسب دهان و دندان، مسواک نزدن دندان یا صحیح مسواک نزدن دندان ها

این مورد از شایع ترین علت بوی بد دهان در کودکان است. پلاک دندان همه این باکتری های بدبو را در خود جای داده است. مسواک زدن با عجله منجر به حذف ناقص پلاک دندان و در نتیجه بوی بد دهانی می شود.

  • بیماری لثه

وقتی به باکتری های پلاک اجازه داده می شود از مواد غذایی گیر کرده برای مدت طولانی بین دندان ها تغذیه کنند، این باکتری ها رشد می کنند و به طور فزاینده ای فعال می شوند، در چنین مواقعی لثه ها شروع به نگهداری بیشتر و بیشتر باکتری های بیماری زا می کنند که این مورد به صورت خونریزی و درد لثه ظاهر می شود. بسیاری از دندانپزشکان توصیه می کنند که هر 6 ماه یک بار برای بررسی وضعیت سلامت دندان ها به دندانپزشکی مراجعه کنید تا دندانپزشک کودکان بتواند قبل از اینکه مشکلاتی مانند بیماری لثه و بوی بد دهان بوجود می آید از این مورد جلوگیری کند.

  • دهان خشک – خشکی دهان

اگر کودک شما از دهان نفس می کشد، یا اگر اغلب با دهان باز می خوابد یا حتی به احتمال عجیب گرفتگی بینی یا نوعی آلرژی دارد، دهان کودک شما کمتر از حد معمول بزاق تولید می کند و این مورد می تواند باعث بد بویی دهان شود. گفته می شود زمانی که ما می خوابیم، جریان بزاق ما به طور قابل توجهی کاهش می یابد و باعث می شود باکتری ها فعالیت بیشتری داشته باشند که به صورت بوی بد دهان یا بدتر از آن یعنی پوسیدگی دندانی ظاهر می شود. رعایت بهداشت دهان و دندان و رعایت توصیه های دندانپزشکی می تواند نقش موصری در جلوگیری از پوسیدگی دندان کودکان داشته باشد.

  • خرابی دندان – پوسیدگی دندان

فقط غذایی که کودک می خورد نیست که می تواند باعث بدبویی دهان شود. پوسیدگی دندان نیز  از دیگر عوامل بوبویی دهان است. ممکن استغذا در حفره پوسیدگی گیر کرده باشد و این می تواند به عنوان مخزنی برای تغذیه مداوم باکتری ها عمل کند و باعث پوسیدگی بیشتر شود.

هر چه بوی بد از دهان بیشتر باشد، احتمال وجود حفره های پوسیدگی بیشتر می شود! همچنین این احتمال وجود دارد که یکی از دندان‌ها دچار عفونت دندانی یا مجرای سینوسی یا حتی آبسه شده باشد که قطعاً می‌تواند منجر به بوی بسیار قوی از دهان کودک شما شود.

  • زبان

زبان کودک شما نیز می تواند محل نگهداری باکتری هایی باشد که نفس را بدبو می کنند. زبان دارای شکاف ها و شیارهایی است که به موجب آن مواد غذایی باقی مانده یا حتی مولکول های قند برای مدتی در آن قرار می گیرند.

چگونه بوی بد دهان را درمان کنیم؟

1- زبان را نیز تمیز کنید.

2- از مسواک استفاده کنید. دو بار در روز، دو دقیقه و بهتر است شما به عنوان والدین به کودک در مسواک زدن دندان هایش کمک کنید.

3- ممکن است علت بدبویی دهان دلایل پزشکی دیگری داشته باشد، برای اطمینان از اینکه هیچ دلیل زمینه ای در پس زمینه وجود ندارد، می توانید به پزشک اطفال مراجعه کنید.

4- به طور منظم برای تمیز کردن دندانها به دندانپزشک اطفال مراجعه کنید و استفاده از فلوراید روی دندان ها را برای جلوگیری از این باکتری ها فراموش نکنید.

5- اگر کودک شما خشکی مزمن دهان دارد، بهتر است این وضعیت را با دندانپزشک کودک در میان بگذارید.

سوالی درباره این مطلب دارید؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

ایجاد وبسایت اختصاصی

برای دندانپزشکان و دندانپزشکی ها

شرکت های بیمه

طرف قرارداد با مراکز دندانپزشکی

دندانپزشکی اقساطی

خدمات اقساطی دندانپزشکی: ایمپلنت، ارتودنسی و …

فهرست